Antijantepodden
Antijantepodden
AJP 24 | Barbro Paulsen – Grunnloven ignoreres i Norge
0:00
-1:29:54

AJP 24 | Barbro Paulsen – Grunnloven ignoreres i Norge


Jurist Barbro Paulsen har sittet sammen med kollegaer og konkludert med at det som skjer i samfunnet drives frem med en slik voldsomhet, at man ikke evner å stoppe for å sjekke faktagrunnlaget det bygger på. Selv tung, medisinsk forskning og statistikk avfeies uten å tillegges noen vekt. Hun påpeker at både tiltakene, testing av barn på skolen og oppsigelse av arbeidstakere som ikke vil la seg vaksinere, er i strid med Grunnloven. Man har derfor full anledning til å nekte å bøye seg. Paulsen har lagt ut nyttig informasjon til foreldre på nettsiden www.naturrett.no. Hun forteller også om to svært viktige høringer man har anledning til å svare på i disse dager. Juristen mener at selv om det som skjer er ulovlig og voldsomt i sin kraft, er det stor bevegelse og stadig flere som tør å protestere.

Opptaksdato: 2021-09-17
Publiseringsdato: 2021-09-20

Last ned episoden

0 Comments
Antijantepodden
Antijantepodden
Antijantepodden er en podkast laget av Frode Burdal Klevstul, forfatter av boken «Bill Goats and the Forest», og Miriam Ekelund. Miriam er forfatter av boken «Du skal lide for fellesskapet», og podkasten ble startet for å fortsette å sette søkelys på temaene som tas opp i boken.
En stor, internasjonal forskning fra 2011 viser at Norge er verdens 6. mest konforme land. Det betyr altså at nordmenn er veldig like og at «normalområdet» er smalt. Selv om vi har formell ytringsfrihet, viser rapporten «Status for ytringsfriheten i Norge» fra 2014 at 9 av 10 nordmenn ikke tør å fortelle hva de mener i sosiale medier eller på åpen nettside. Vi har med andre ord en jantelovs-kultur der gruppen har rett, og du som individ skal tie dersom du ikke er enig i det som er opplest og vedtatt. I denne podkasten snakker Miriam Ekelund med personer som av forskjellige grunner faller utenfor det trange normalområdet i Norge, og som har måttet tåle både hets og mobbing fordi de er annerledes.