Antijantepodden
Antijantepodden
AJP 20 | Berge og Nor Guderud – aksjonerer mot tvangstesting på skolen
0:00
-1:21:08

AJP 20 | Berge og Nor Guderud – aksjonerer mot tvangstesting på skolen


Da 12 år gamle Nor møtte på skolen onsdag 1. september, fikk han beskjed om at alle måtte ta PCR-test. Han nektet, og ble sendt rett hjem med beskjed om å være i karantene i ti dager. De neste to dagene aksjonerte han ved å sitte på en pult i skolegården og jobbe med skolearbeid. Lørdag holdt han tale foran Stortinget, og søndag startet han Facebook-gruppen «NOR sier NEI», som hadde nesten 500 medlemmer allerede samme kveld. Nor og faren (Berge) oppfordrer andre barn og foreldre til å finne sammen gjennom denne gruppen, for å stå opp mot både tvangstesting og vaksinering. I siste del av denne episoden intervjuer vi menneskerettighetsjurist Marius Reikerås. Han forteller at dette er et klart brudd på menneskerettighetene, og han vil rapportere saken inn for FNs barnekomité.

Opptaksdato: 2021-09-05
Publiseringsdato: 2021-09-06

Last ned episoden

0 Comments
Antijantepodden
Antijantepodden
Antijantepodden er en podkast laget av Frode Burdal Klevstul, forfatter av boken «Bill Goats and the Forest», og Miriam Ekelund. Miriam er forfatter av boken «Du skal lide for fellesskapet», og podkasten ble startet for å fortsette å sette søkelys på temaene som tas opp i boken.
En stor, internasjonal forskning fra 2011 viser at Norge er verdens 6. mest konforme land. Det betyr altså at nordmenn er veldig like og at «normalområdet» er smalt. Selv om vi har formell ytringsfrihet, viser rapporten «Status for ytringsfriheten i Norge» fra 2014 at 9 av 10 nordmenn ikke tør å fortelle hva de mener i sosiale medier eller på åpen nettside. Vi har med andre ord en jantelovs-kultur der gruppen har rett, og du som individ skal tie dersom du ikke er enig i det som er opplest og vedtatt. I denne podkasten snakker Miriam Ekelund med personer som av forskjellige grunner faller utenfor det trange normalområdet i Norge, og som har måttet tåle både hets og mobbing fordi de er annerledes.